• Mark Keukens

  • Junior Architect

Introductie

Mark heeft een voorliefde voor duurzame architectuur en hernieuwbare materialen. Tijdens zijn Master Architecture aan de TU Delft ontwierp en bouwde hij onder andere voor Shock Safe Nepal een aardbevingsbestendige pilot woning van lokale materialen in een afgelegen bergdorp in de Himalaya. Verder liep hij stage bij Superuse Studios gevestigd in het inspirerende Blue City te Rotterdam, waar hij veel leerde over hergebruik en het toepassen van hernieuwbare materialen.

Mark is afgestudeerd in de Track ‘Architectural Engineering’. Zijn afstudeerproject richtte zich op een sociaal-inclusieve, open, residentiële architectuur in Indonesië, waarbij modulariteit, maakbaarheid en natuur inclusiviteit hoog in het vaandel stonden. Voor zijn thesis deed hij onderzoek naar toepasbaarheid en culturele acceptatie van verschillende hernieuwbare bouwmaterialen, met een focus op gelamineerd bamboe.

Als junior architect bij Lister Architecture is hij mede verantwoordelijk voor onderzoek, ontwikkeling en realisatie van de Lister Leefomgevingen en werkt hij onder andere mee aan systeem ontwikkeling, acquisitiepresentaties, uitwerking van projecten en het aanleggen van een catalogus van duurzame materialen en slimme oplossingen. Mark heeft de ambitie samen met het team toonaangevende woonomgevingen te realiseren op het gebied van integrale duurzaamheid, leefcomfort en (natuur)inclusiviteit.