Parc Juglans, Boxmeer

4 oktober 2020

Meergeneratiewoning

Grenzend aan de Braamsluiper en een aantal percelen aan de Sambeekseweg wordt door Lister, in nauwe samenwerking met haar lokale partner Nebuvast, een nieuwbouwplan van 16 toekomstgeschikte en grondgebonden woningen op ruime percelen ontwikkeld.

De bewoners

De door Lister ontworpen meergeneratiewoning is geschikt voor diverse bewoners, jong en oud. Starters, een- of tweepersoonshuishoudens, oudere jongeren, 60-plussers enzovoort. De woningen zijn toekomstgeschikt en rolstoelvriendelijk, dus tevens geschikt voor bewoners met een zorgbehoefte.

De meergeneratiewoning

De voor Parc Juglans ontworpen meergeneratiewoning is een toekomstgeschikte doorzonwoning, met naar keuze 1, 2, 3 of 4 slaapkamers. Nergens in de woning liggen drempels. Alle ruimtes en deuren zijn rolstoeltoegankelijk, van gang tot badkamer, van voordeur tot terrasdeur. Met een open keuken. Met stopcontacten en lichtschakelaars op de juiste hoogte. De woningen zijn ongeveer 145 tot 185 m2 BVO groot met een woonkamer/keuken, 1 grote slaapkamer, 1 kleine slaapkamer, 1 badkamer, techniek/bergruimte en een aparte toilet. Een achttal woningen hebben een verdieping met naar keuze 1 of 2 slaapkamers en een badkamer. Alle woningen zijn opgetrokken uit hout en afgewerkt met zoveel mogelijk natuurlijke materialen en energie neutraal.

De directe omgeving als sociaal ecosysteem

De woningen zullen worden gerealiseerd op ruime percelen. Parc Juglans heeft alle kenmerken van een hofje met openbare voorzieningen als een ontsluitingsweg, verlichting, groenstroken, een aantal monumentale bomen enzovoort. Nadrukkelijk zal worden gestreefd naar het oprichten van een bewonerscollectief zodat gezamenlijk activiteiten kunnen worden ondernomen, diensten en/of services kunnen worden ingekocht, mobiliteit kan worden geregeld, gemeenschappelijke voorzieningen kunnen worden onderhouden enzovoort.

Aanbod

De 16 woningen zijn onderverdeeld in 12 tweekappers en 4 vrijstaande woningen. Er zijn 8 woningen met een eerste verdieping (grootte ca. 185 n2 BVO) en 8 woningen zonder eerste verdieping (grootte ca. 145 m2 BV. DE koopprijzen zullen tezijnertijd worden bekend gemaakt.

Aanbod

Met de gemeente Boxmeer is een anterieure overeenkomst getekend. Het bestemmingsplan is gewijzigd en goedgekeurd. Thans verkeert het project in de fase aanvraag omgevingsvergunning. Naar verwachting zal start bouw plaatsvinden in het voorjaar van 2021. Oplevering zal dan, door de bijzondere bouwmethode van Lister, in het najaar van 2021 plaatsvinden.

Alle ontwerpen, plattegronden, artist impressions en afbeeldingen zijn indicatief (ontwerpfase). Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.